Nyikorog recseg a lépcső

Sűrűn előforduló probléma,hogy recseg a lépcső. Több oka lehet. Falépcsőknél általában a fa szerkezetek - járólap-tartószerkezet - közötti súrlódás okozza. Pl velem is előfordult,hogy a lépcső mellé egy gipszkarton falat építettek (adott esetben a lépcső két karja közé) hát mit mondjak.. úgy működött mint a dob a lépcső legkisebb rezdülését is felhangosította.

Ugyanez érvényes a fémtartószerkezettel készülő lépcsőkre is. A fémtartószerkezeten támaszkodó fa járólapok a súly alatt meghajlanak. Ezért érvényes,hogy kizárólag minimum 4 cm vastagságú járólapokat szabad használni.

Mi a megoldása falépcsők recsegésének a tompítására?

A fa lépcsőket rögzíteni kell (ragasztani,csavarozni) de a véleményem szerint a fa egy élő anyag magába szívja a nedvességet és kiszárad tehát mozog akármit tesz ellen. De természetesen lehet csökkenteni a fa "lélegzése" által keltett zajokat.

Hogyan lehet tompítani a fémszerkezetű lépcső nyikorgását?

A lépcső fémszerkezetére gumi csíkokat kell ragasztani a lépcső fémszerkezete és a járólap közé. Milyen gumiból? Bármilyen, külföldön léteznek speciális öntapadós csikok, de a célnak megfelel egyszerű kerékpár belső gumi is.

Hogyan lehet a falépcsők recsegését tompítani?

Rögzítéssel. A videóban látható egy megoldás.